Vabilo Boruta Florjančiča, predsednika Zadružne zveze Slovenije na sejem AGRA, zadružni razstavni prostor v hali A in na naše dogodke.

356434129 686668880139129 6111907505564999562 n

Zadružna zveza Slovenije bo vse dni sejma poskrbela za pestro dogajanje na našem razstavnem prostoru v hali A. S svojo ponudbo se bodo predstavljale zadruge, naše članice in Časopisno-založniška družba Kmečki glas, ki letos obeležuje 80-letnico izhajanja časopisa.

Letos na našem razstavnem prostoru v hali A pripravlja novost; imamo večji prostor, ki bo omogočil še boljšo predstavitev zveze in ponudbe zadrug, ki bodo svoje izdelke postavile na ogled in nakup.

Osrednji zadružni dogodek bo slavnostna podelitev priznanj zadružnikom, zadrugam in drugim kmetijskim organizacijam, ki bo potekala na Dan zadružnikov v okviru sejam AGRA, v sredo, 30. avgusta 2023, s pričetkom ob 10. uri, v paviljonu pred dvorano 1 uprave Pomurskega sejma.

Na dogodku podeljujemo tri vrste priznanj. Letno priznanje podeljujemo zadružnikom, ki so se vidno izkazali pri uresničevanju namena in nalog zadružništva, letos bomo podelili 14 letnih priznanj. Priznanja za trajen doprinos k razvoju zadružništva prejmejo zadružniki, ki so znatno doprinesli k razvoju zadružništva na lokalni in državni ravni. Letos je 10 prejemnikov priznanj za trajen doprinos. Podeljujemo tudi priznanja ob posebnih priložnostih, ki jih letos prejmejo tri zadruge ob obletnicah; Kmetijska zadruga Velike Lašče ob 110-letnici, Kmetijska zadruga Laško ob 70-letnici in Kmetijska zadruga perutninarjev Pivka ob 30-letnici delovanja ter Zveza slovenske podeželske mladine ob 30-letnici delovanja in Časopisno-založniška družba Kmečki glas ob 80-letnici izhajanja časopisa.

Pasica agra

Vljudno vabljeni, da nas obiščete na našem sejemskem prostoru v hali A in se nam pridružite na slavnostni podelitvi priznanj v sredo, 30. avgusta 2023.

Več informacij o sejmu https://www.sejem-agra.si/

Izjemno smo ponosni na uspehe naših zadruga in medalje, ki so jih prejele na ocenjevanjih, ki potekajo v okviru sejma AGRA.

Na 44. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki poteka pod okriljem 61. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA so prejele medalje sledeče zadruge:


Na 27. mednarodnem ocenjevanju sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod v okviru 61. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni je sodelovala Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi z.o.o., ki je prejela zlato medaljo za 100 % jabolčni sok - bister in srebrno medaljo za 100 % jabolčni sok – ekološki.


Na 49. odprtem državnem ocenjevanju vin Vino Slovenija Gornja Radgona, ki ga organizira Pomurski sejem in kjer je sodelovalo 166 pridelovalcev vin s 634 vzorci vin ter 8 pridelovalcev s 15 vzorci BIO vin, so zadružne vinske kleti prejele sledeča odlikovanja:

Podeljeni so bili tudi nazivi prvaka vinsko turističnih cest 2023, ki sta ju prejeli dve zadružni vinski kleti:

  • Klet Brda- Briška vinska turistična cesta, Klasična penina Bagueri brut
  • Vinakras Sežana - Kraška vinska turistična cesta, Teranton 2016

Vsem zadrugam čestitamo!

Oglejte si tudi