Letos ponosno praznujemo 150 let začetkov zadružništva na Slovenskem in na Zadružni zvezi Slovenije z veseljem pričakujemo letošnji prav tako jubilejni 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Zgodovinski pregled razvoja zadružništva si bodo obiskovalci sejma AGRA lahko ogledali na razstavi »Zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi«, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Inštitutom novejše zgodovine ob 150-letnici zadružništva na Slovenskem in 50. obletnici ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije.

Še posebej lepo vas vabimo na svečano otvoritev razstave »Zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi«, ki bo potekala v soboto, 20. avgusta 2022 ob 15.30 uri na razstavnem prostoru 120 v Hali A. Od nedelje, 21. 8. 2022 do četrtka, 25. 8. 2022 bo vsak dan ob 10. uri ob 15. uri organiziran voden ogled po razstavi.

Po ogledu razstave vas vabimo, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru prav tako v hali A, kjer se bo Zadružna zveza Slovenije predstavljala skupaj s svojimi članicami.

Oglejte si tudi

nov.
06
2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

Preberi več