V času Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki je 9. junija 2022 potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, je bil prebivalcem Ljubljane, turistom in udeležencem kongresa na voljo spremljajoči dogodek »Zadruge v mestu«, kjer je potekala predstavitev Zadružne zveze Slovenije skupaj s svojimi zadrugami članicami in njihovo ponudbo. Želeli smo pokazati pestrost ponudbe - izdelkov in živil, ki jih potrošnikom nudijo zadruge: mesne in mlečne izdelke, sadje, zelenjavo, olja, bučnice, suho robo ter vina petih vinskih kleti. Na veselje obiskovalcev je bilo dobrote in vina možno tudi degustirati in kljub dežju obiskovalcev ni manjkalo.

Slovenski kmetje in njihove zadruge so s svojimi izdelki zagotovilo za kakovost, sezonsko pestrost, sledljivost porekla ter s kratkimi transportnimi potmi manj škodljivega vpliva na okolje.

Zadruge zagotavljamo

  • odlično kakovost
  • slovensko poreklo kmetijskih pridelkov in živil

ohranjamo podeželje

  • obdelano
  • slikovito
  • socialno varnejše

Oglejte si tudi

nov.
06
2022

Oddaja Ljudje in zemlja na TV SLO 1 v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu.

V nedeljo, 6. novembra 2022 ste si na TV Slovenija 1 lahko ogledali oddajo Ljudje in zemlja, ki je bila v celoti namenjena slovenskemu zadružništvu. Predstavile sta se dve zadrugi, ki delujeta v Kamniško Zasavski regiji. Ogledali pa ste si lahko tudi pogovor s predsednikom Zadružne zveze Slovenije o zgodovini slovenskega zadružništva in o vlogi zadrug v današnjem času ter izzivih zadružništva v prihodnosti. Vabljeni k ogledu in odkrivanju zgodb naših zadrug, ki si jih lahko ogledate na spletni povezavi: https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174911457

Preberi več