Z letošnjo promocijsko kampanjo Grižljaj, ki nas nahrani Zadružna zveza Slovenije sporoča kako pomembna je potrošnikova izbira pri nakupu hrane in živil.

Zadružna zveza Slovenije povezuje 60 zadrug in več kot 13.500 družinskih kmetij. Kmetje pridelajo na njih množico domačih pridelkov, ki vsak dan bogatijo naše življenje. S skrbjo za domačo pridelavo in so tako zagotovilo odličnosti, pestrosti domačih okusov, svežine, vsebnosti hranil, krožnega gospodarstva, ki je na slovenskih kmetijah doma od nekdaj ter najkrajše organizirane verige oskrbe s hrano in trajnosti v vseh pogledih.

Ni naključje, da smo najmlajšo članico kmečke družine in sosedovega fanta izbrali za glavna lika televizijske reklame za zadružno ponudbo zelenjave, ki je pestra, sveža, hrustljava, bogata s hranili, saj je pridelana, distribuirana in konzumirana v najkrajši organizirani verigi oskrbe.

Korenček 2 zzs

Zlasti nepredelane zelenjave po raziskavah NIJZ naši najmlajši pojedo premalo tako količinsko kot tudi po njej posegajo premalokrat. Številni niti ne vsak dan.

S televizijskim spotom in vzporednim komuniciranjem v tiskanih medijih ter po spletu tako posredno nagovarjamo tudi njihove starše in odločevalce v javnih ustanovah, v katerih se ta najranljivejša skupina prebivalstva, ki se glede prehrane še ne odloča sama, prehranjuje. Omogočimo jim zdravo lokalno izbiro v otroštvu, da gradijo zdravje za zrelejša leta. V prijetnem vzdušju, če potrebno z majhnimi koraki, a vztrajno.

V času odraščanja je prehrana ključnega pomena, saj telo za izgradnjo kostnine, mišic, notranjih organov in za delovanje možganov nujno potrebuje snovi, ki jih vsebuje kakovostna hrana. Za mlada dekleta in fante so kakovostno mleko in mlečni izdelki pomemben del vsakdanje prehrane in ponudba slovenskih mlečnih izdelkov zadružnih mlekarn kot so Planika, Loške mlekarne in Celeia je res velika.

Mleko 2 zzs

In naša mamica. Materinstvo prinese novo odgovornost. Vzgled, ki ga bo dajala svojim otrokom je zelo pomemben. Uravnotežena in pestra prehrana je eden najpomembnejših zgledov. Včasih zmanjka časa, ko je potrebno opraviti toliko obveznosti. Ampak za reden obrok, pripravljen iz osnovnih sestavin, tudi mesa, ki ga zagotavlja 7000 zadružnih družinskih kmetij, si je vredno vzeti čas. Če ga spremlja še sveža zelenjava in sadje, je to grižljaj, ki resnično nahrani.

Goveje meso 1 zzs

V digitalnih medijih pa bomo s podobami tradicionalnih slovenskih jedi predstavljali kako ti kvalitetni pridelki izpadejo na krožniku zdravo in okusno tudi današnjem času. Jedi kot so goveja juha in kuhana govedina, repa in fižol ter ajdovi žganci zabeljeni z ocvirki, krompir v oblicah in bučna juha zabeljena z bučnim oljem ter bučnicami - ne pozabimo, da naše zadruge odkupijo kar 90 % vseh slovenskih bučnic, ki jih predelajo v dveh zadružnih oljarnah- to so grižljaji, ki nas resnično nahranijo.

Sir olive zzs

Preberite tudi