Nova promocijska kampanja Zadružne zveze Slovenije, ki sporoča, da smo zadruge temelj slovenskega podeželja, njen osnovni gradnik, ki nam daje trdnost, pa so družinske kmetije članov in partnerjev. Njihov plod dela je hrana slovenskega izvora.

Lansko leto smo obeleževali 150 letnico zadružništva na Slovenskem in s številnimi aktivnostmi: zunanjim oglaševanjem na obcestnih panojih po celi Sloveniji, televizijskimi spoti, članki ter reklamami v digitalnih in tiskanih medijih, s stavkom »Zadruge smo slovensko podeželje« nagovarjali tako širšo javnost kot odločevalce ter zadružno skupnost samo: zadruge in vaše članstvo.

Promocijske aktivnosti smo zaokrožili s številnimi dogodki: kongresom, s katerim smo obeležili visok jubilej, priložnostno znamko Pošte Slovenije, mobilno in trajnostno zasnovano razstavo o zgodovini zadružništva na Slovenskem, ki smo jo strnili v besedah »Zadruge ščitijo prebivalstvo na deželi«.

Mobilna razstava se je selila po številnih inštitucijah: Mestna hiša v Ljubljani, Državni svet, sejem Agra, fakultetah. Letošnje leto bomo z njo obiskali srednje kmetijske šole in seme zavedanja o zadružnem poslovnem modelu zasejali pri bodočih kmetijskih strokovnjakih.

Nadgradnjo lanske kampanje bomo letos usmerili k potrošniku, ki po ponudbi hrane iz naših zadrug posega v trgovinskih sistemih, zadružnih trgovinah, javnih ustanovah… Gradili smo njegovo zavest o pomenu njegove izbire zanj samega kot tudi za širšo skupnost. Zato smo že v jeseni razvili spletni portal »Zadružno iz Slovenije«, na katerem se lahko na enem mestu preveri ponudba živil vseh 60 zadrug in zadružnih podjetij ter preko platforme stopi v stik z zadrugami.

Zadruge smo temelj slovenskega podeželja, njen osnovni gradnik, ki nam daje trdnost, pa so družinske kmetije članov in partnerjev. Njihov plod dela je hrana slovenskega izvora, zato je slogan letošnje kampanje Grižljaj, ki nas resnično nahrani.

Zadružna zveza Slovenije povezuje 60 zadrug in več kot 13.500 družinskih kmetij. Kmetje pridelajo na njih množico domačih pridelkov, ki vsak dan bogatijo naše življenje. S skrbjo za domačo pridelavo, našo krajino in več kot 150-letno tradicijo slovenskega zadružništva pomagamo slovenskim kmetom ustvarjati prijaznejšo prihodnost za vse nas.

Glavni akterji naše promocijske akcije so člani razširjene zadružne kmečke družine. Dedek in babica, ki sta kmetijo že predala naslednji generaciji. Hči in zet sta skupaj s kmetijo prevzela tudi aktivno članstvo v kmetijski zadrugi. Prihodnji rod odrašča z ljubeznijo do narave, zemlje, v njem se prebuja želja po nadaljevanju dejavnosti svojih prednikov.

    Druzina oglas

    Na kmetiji je zmeraj veliko dela. Tast, ki je vinogradnik, z veseljem posodi par rok naši družini. Tudi sam je zadružnik. Vsako leto grozdje odda v skupno predelavo zadružni vinski kleti, ki ga predela v odlično vino. Kmečke družine so gradnik zadružne skupnosti in skupaj s svojimi zadrugami tvorijo trden temelj podeželja. Zaradi njih je podeželje obdelano, poseljeno, slikovito in socialno varno. Grižljaji, ki ga zagotavljajo pa zagotovilo odličnosti, pestrosti domačih okusov, svežine, vsebnosti hranil, krožnega gospodarstva, ki je na slovenskih kmetijah doma od nekdaj, najkrajše organizirane verige oskrbe s hrano in trajnosti v vseh pogledih.

    Preberite tudi