25.04.2024
Moramo se resno pogovoriti, kaj bomo naredili. Brez hrane nas ni.
Preberite intervju s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem, objavljen v tedniku Demokracija, 25. 4. 2024.
Preberi več15.11.2023
Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev vas z »Recepti z okusi Slovenije« vabimo, da podprete našo pobudo za obeleževanje tedna slovenske hrane od 13. do 19. novembra 2023.
Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev vas z »Recepti z okusi Slovenije« vabimo, da podprete našo pobudo za obeleževanje tedna slovenske hrane od 13. do 19. novembra 2023.
V tednu, ko obeležujemo dan slovenske hrane, tradicionalne slovenske jedi s ponosom umestite v osrčje jedilnikov – tako v javnih ustanovah kot v toplini vašega doma.
Tudi ostale dnevne obroke, kot so zajtrk, večerja in malica – le-te pripravite iz pridelkov in živil slovenskega porekla. V toplini doma specite kruh in ga za zajtrk užijte v krogu najdražjih – namazanega z maslom in medom, ob skodelici mleka ter sočnem jabolku. Zvrhana skleda sveže zelenjave naj spremlja vaš vsakdan.
25.04.2024
Preberite intervju s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem, objavljen v tedniku Demokracija, 25. 4. 2024.
Preberi več14.03.2024
Zadružniki pozivajo odločevalce, da je danes potrebno pristopiti k dolgoročni strategiji kmetijstva in živilstva, v kateri je prehranska samostojnost in varnost nadcilj, ukrepi evropske skupne kmetijske politike in nacionalni ukrepi pa morajo biti orodje za njegovo dosego.
Preberi več08.03.2024
Zadružna zveza Slovenije v letu 2024 nadaljuje z izvajanjem medijskih aktivnosti za spodbujanje, promocijo in prepoznavanje pomembnosti zadružništva v naši državi.
Preberi več