Predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič v TV oddaji Arena o stanju na področju kmetijstva
Oddaja posvečena dosežkom in stanju na področju kmetijstva ob 100 dneh dela sedanje vlade.
Deli:
V oddaji so pod vodstvom novinarke Vide Petrovčič sodelovali: Irena Šinko ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Borut Florjančič predsednik Zadružne zveze Slovenije, Roman Žveglič predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenija in Mariča Lah predsednica Trgovinske zbornice Slovenije.
Govorili so o stanju v slovenskem kmetijstvu in dosedanjih ukrepih nove vlade na tem področju. Komentirali so predvideno primerjavo cen osnovnih živil, pogledali strukturo cene od njive do krožnika s poudarkom na trgovskih maržah, obljubljeni odkup pšenice, finančno pomoč, ki jo MKGP namenja kmetom, ukrepe na področju suše in toče ter Skupno kmetijsko politiko EU 2023-2027.
V diskusiji je Borut Florjančič, predsednik ZZS poudaril:
V Sloveniji imamo stalno podpovprečno odkupno ceno mesa in mleka. Kmetje so v osmih letih izgubili čez 210 milijonov evrov, kar bi lahko šlo za investicije in posodabljanje. Vemo kakšne so povprečne odkupne cene naših kmečkih produktov, lahko pa tudi pogledamo kakšne so povprečne prodajne cene, ki doletijo našega spoštovanega kupca. Tu je razkorak prevelik.
Borut Florjančič
predsednik ZZS
Oddaja je bila na sporedu v nedeljo, 11. septembra na TV Slovenija 2 ob 22.50. Oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.
Preberite intervju s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem, objavljen v glasilu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije - Zelena dežela.
Zadružna zveze Slovenije (ZZS) vsako leto podeljuje tri vrste priznanj: letos je podelila 5 priznanj ob posebnih priložnostih, 10 priznanj za trajen doprinos k razvoju zadružništva in 15 letnih priznanja za prispevek k razvoju zadružništva.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi, zato vas prosimo, da s klikom na spodnji gumb potrdite uporabo piškotkov na naši spletni strani.