VHVVR je v obdobju od 23. 11. do 10. 12. 2020 izvedla uradni nadzor nad sledljivostjo in označevanjem perutninskega in prašičjega mesa v skladiščih trgovskih verig in z njimi povezanih mesnic. V okviru tega nadzora so pregledali 33 skladišč (od tega 9 centralnih skladišč) in 48 mesnic. Na podlagi ugotovljenih neskladnosti je bilo izrečenih 31 inšpekcijsko upravnih in inšpekcijsko prekrškovnih ukrepov. V 14 primerih je bilo ugotovljeno neskladje v zvezi z vhodnimi in izhodnimi dokumenti in sicer v zvezi z navedbo porekla mesa, zagotavljanjem sledljivosti ter pomanjkljivimi deklaracijami.

Komisija je obravnavala tudi predloge odlokov o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v kmetijstvu zaradi drugega vala epidemije covid-19. Predstavnica ZZS je predlagala, da se čim prej pripravi tudi odloke za finančna nadomestila za rejce drobnice, prašičev in govedi.

Preberite tudi

Grižljaj, ki nas resnično nahrani

Nova promocijska kampanja Zadružne zveze Slovenije, ki sporoča, da smo zadruge temelj slovenskega podeželja, njen osnovni gradnik, ki nam daje trdnost, pa so družinske kmetije članov in partnerjev. Njihov plod dela je hrana slovenskega izvora.

Preberi več