Evropski parlament in Svet sta 17. aprila 2019 sprejela Direktivo (EU) 2019/633 o nepoštenih trgovinskih praksah v odnosih med podjetji v kmetijski in prehranski verigi. Da bi ocenila učinkovitost ukrepov, ki so jih države članice sprejele v okviru te direktive, bo Komisija izvajala letne raziskave, začenši s tem osnovnim vprašalnikom, katerega cilj je zajeti stanje, preden se začnejo izvajati ti novi nacionalni ukrepi. Ta raziskava se izvaja v vseh državah članicah in je namenjena dobaviteljem, ki jih zajema direktiva, v različnih fazah oskrbe s kmetijstvom in hrano.

Vprašalnik, ki je pripravljen tudi v slovenskem jeziku (nastavite ga desno zgoraj na spletni strani), se nahaja na tej povezavi.

Izpolnjevanje te ankete bo trajalo približno 10 minut. Rok za oddajo vprašalnika je podaljšan do 28. februarja 2021. Po zaključku raziskave bodo anonimizirani rezultati objavljeni na povezavi dedicated webpage.

Preberite tudi

Od pravilno postavljene kmetijske politike odvisen obstoj pridelave slovenske hrane v prihodnosti

Ljubljana, 3. december 2021 – Na današnjem drugem regijskem posvetu Zadružne zveze Slovenije (ZZS), ki je združil zadružnike iz celjske, koroške-savinjske-šaleške, ptujsko-ormoške, prekmursko-prleške, štajerske, dolenjsko-belokranjske in posavske regije, je glavno vzdušje razprave usmerjala sredina novica o zagotovitvi dodatnih 310 milijonov eurov slovenskih sredstev v strateškem načrtu za obdobje 2023 – 2027.

Preberi več