• Ne odstopamo od naših zahtev in ne pristajamo na izgovore, da gre za omejitve Bruslja, zato rešitve naših zahtev niso možne.
  • Pričakujemo, da bodo resorna ministrstva predstavila ustrezne rešitve v smeri ščitenja prehranske varnosti naše države, ki je dolgoročna mogoča predvsem, če se bo vzpostavilo okolje, ki bo vzpodbujalo trajnostno kmetijstvo in čim višjo samooskrbo s hrano.
  • Smo za dialog in proti enostranskim odločitvam, ki kmete stiskajo za vrat in imajo lahko za posledico opuščanje kmetovanja in pomanjkanje zdrave slovenske hrane.

V kolikor ne bo posluha, bomo stopnjevali protestne aktivnosti. Pričakujemo enotnost slovenske politike, dvomimo pa, da je v razgretem političnem ozračju to možno, zato se današnje nujne seje Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ne bomo udeležili.

Utrinki z zadnjih protestov

Preberite tudi

04.12.2023

Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja zbrana v t.i. gospodarskem krogu pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

Preberi več

22.11.2023

Zadružniki na regijskih posvetih Zadružne zveze Slovenije izpostavili številne pereče teme kmetijske politike

Ljubljana, 22. november – Zadružna zveza Slovenije (ZZS) je v prvi polovici novembra 2023 tradicionalno izvedla 5 regijskih posvetov zadrug, kjer smo pregledali aktualne teme s področja kmetijstva in ukrepov kmetijske politike v letu 2023 ter napovedi za leto 2024 kot tudi rezultate poslovanja kmetijskih zadrug. V konstruktivni razpravi ob zaključku posvetov so zadružniki odprli številne pereče teme, ki so jih naslovili zlasti na ministrstvo, pristojno za kmetijstvo.

Preberi več