S pripojitvijo novomeške zadruge k trebanjski je nastala največja kmetijska zadruga v Sloveniji.


Novonastala zadruga ima okoli 10-odstotni tržni delež v Sloveniji in združuje 1000 članov, zaposluje skoraj 250 delavcev.
Zadružna Zveza Slovenije

Delovala bo na območju 15-tih občin jugovzhodne Slovenije. Že v času združevanja zadrug so bili vidni pozitivni sinergijski učinki. Nekatere stroške so že v prvi fazi močno znižali, povečali so založenost nekaterih prodajaln, v vseh prodajalnah zadruge omogočajo tudi dostavo na dom. Ohranili so in nadgrajujejo blagovno znamko KZ Krka »Dobrote s kmetije«. (povzeto po oddaji Radia Slovenija 1: Za naše kmetovalce z dne 7.2.2021)

Preberite tudi

04.12.2023

Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja zbrana v t.i. gospodarskem krogu pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

Preberi več

22.11.2023

Zadružniki na regijskih posvetih Zadružne zveze Slovenije izpostavili številne pereče teme kmetijske politike

Ljubljana, 22. november – Zadružna zveza Slovenije (ZZS) je v prvi polovici novembra 2023 tradicionalno izvedla 5 regijskih posvetov zadrug, kjer smo pregledali aktualne teme s področja kmetijstva in ukrepov kmetijske politike v letu 2023 ter napovedi za leto 2024 kot tudi rezultate poslovanja kmetijskih zadrug. V konstruktivni razpravi ob zaključku posvetov so zadružniki odprli številne pereče teme, ki so jih naslovili zlasti na ministrstvo, pristojno za kmetijstvo.

Preberi več