Pretekli dogodki

jun.
09
2022

Predstavitev ponudbe zadrug »Zadruge v mestu«

V času Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki je 9. junija 2022 potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, je bil prebivalcem Ljubljane, turistom in udeležencem kongresa na voljo spremljajoči dogodek »Zadruge v mestu«, kjer je potekala predstavitev Zadružne zveze Slovenije skupaj s svojimi zadrugami članicami in njihovo ponudbo.

Preberi več
jun.
12
2022

Prispevek o zadružništvu v oddaji "OD SETVE DO ŽETVE", Prvega programa Radia Slovenija

Oddaja »Od setve do žetve«, ki je bila na Prvem programu Radia Slovenije v nedeljo, 12. junija 2022 ob 13.30 uri je bila v celoti namenjena zadružništvu. »V napovedi oddaje, ki jo je vodila Jernejka Drolec, je zapisano: » Letos je 150 let od ustanovitve prve zadruge na Slovenskem in 50 let od ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Slednja združuje 60 zadrug in pokrivajo čez 13 tisoč družinskih kmetij, sodelujejo pa tudi s poslovnimi partnerji, ki niso člani. Oddajo Od setve do žetve v celoti namenjamo zadružništvu. Njegov utrip smo izmerili v pogovorih z nekaterimi direktorji, ki dihajo skupaj z zadružnimi člani v dobrih in slabih časih. Pogovarjali smo se z Borutom Florjančičem, predsednikom Zadružne zveze; Slavkom Petovarjem, direktorjem splošne kmetijske zadruge Ljutomer – Križevci; Mitjo Vodnjovom, direktorjem Loške zadruge; Silvanom Peršoljo, direktorjem vinske kleti Brda in Nikom Mavrom, direktorjem KZ Tolmin.« Posnetek pa je na voljo tudi na podcastu RTV SLO. Vabljeni k poslušanju.

Preberi več
jun.
27
2022

Studio ob 17 na Radio Slovenija - 1. program na temo: »150 let zadružništva – so zadruge lahko odgovor na draginjo in težave z oskrbo?«

V ponedeljek, 27. junija 2022 ste lahko prisluhnili oddaji Studio ob 17.00 na Radio Slovenija - 1. program na temo: »150 let zadružništva – so zadruge lahko odgovor na draginjo in težave z oskrbo?« Voditeljica oddaje Jernejka Drolec je odgovore na vprašanje iskala z gosti predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem, Slavkom Petovarjem, direktorjem Kmetijske zadruge Ljutomer – Križevci, zgodovinarjem dr. Žarkom Lazarevićem in agrarnim ekonomistom dr. Emilom Erjavcem.

Preberi več