Pretekli dogodki

maj
20
2022

33. Festival Dobrote slovenskih kmetij 2022

KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, prireja 33. državno prireditev in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov v okviru Festivala Dobrot slovenskih kmetij. Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo potekala od 20. do 22. maja 2022 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Na otvoritveni slovesnosti, ki bo potekala v petek, 20. maja 2022 ob 12. uri bo zbrane nagovorila tudi ga. Alenka Marjetič Žnider, vodja oddelka za kmetijstvo, gozdarstvo in zadružništvo na Zadružni zvezi Slovenije.

Preberi več
jun.
09
2022

Predstavitev ponudbe zadrug »Zadruge v mestu«

V času Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki je 9. junija 2022 potekal v Grand hotelu Union v Ljubljani, je bil prebivalcem Ljubljane, turistom in udeležencem kongresa na voljo spremljajoči dogodek »Zadruge v mestu«, kjer je potekala predstavitev Zadružne zveze Slovenije skupaj s svojimi zadrugami članicami in njihovo ponudbo.

Preberi več
jun.
12
2022

Prispevek o zadružništvu v oddaji "OD SETVE DO ŽETVE", Prvega programa Radia Slovenija

Oddaja »Od setve do žetve«, ki je bila na Prvem programu Radia Slovenije v nedeljo, 12. junija 2022 ob 13.30 uri je bila v celoti namenjena zadružništvu. »V napovedi oddaje, ki jo je vodila Jernejka Drolec, je zapisano: » Letos je 150 let od ustanovitve prve zadruge na Slovenskem in 50 let od ponovne ustanovitve Zadružne zveze Slovenije. Slednja združuje 60 zadrug in pokrivajo čez 13 tisoč družinskih kmetij, sodelujejo pa tudi s poslovnimi partnerji, ki niso člani. Oddajo Od setve do žetve v celoti namenjamo zadružništvu. Njegov utrip smo izmerili v pogovorih z nekaterimi direktorji, ki dihajo skupaj z zadružnimi člani v dobrih in slabih časih. Pogovarjali smo se z Borutom Florjančičem, predsednikom Zadružne zveze; Slavkom Petovarjem, direktorjem splošne kmetijske zadruge Ljutomer – Križevci; Mitjo Vodnjovom, direktorjem Loške zadruge; Silvanom Peršoljo, direktorjem vinske kleti Brda in Nikom Mavrom, direktorjem KZ Tolmin.« Posnetek pa je na voljo tudi na podcastu RTV SLO. Vabljeni k poslušanju.

Preberi več